Cosmetic-center-My-Skin

Кобидо масаж на лице, шия и деколте

Кобидо масаж на лице, шия и деколте

Япония, освен хилядолетната култура и традиции, има и история в областта на масажите и техниките за релаксация. Сред тях се открояват масажът Кобидо, ритуал за красота, който се прилага преди всичко върху кожата на лицето.

 

Кобидо е стимулиращ масаж на лице, шия, и деколте който осигурява ефект на подмладена кожа. Това не е всичко. Масажът действа и върху по-дълбоките слоеве на кожата и мускулите. Премахва напрежението, отпуска мускулите, което води до намаляване на видимостта на бръчките, но също така осигурява релаксация. Задачата на Kobido е да подобри кръвния и лимфния поток, благодарение на което е възможно да се получи лифтинг ефект без скалпел или филъри.

 

Стандартният Кобидо масаж се извършва на лицето, но могат да се масажират и раменете, гърба, шията и ръцете. Техниката насърчава циркулацията на Qi (енергия) в тялото и в същото време освобождава мускулното напрежение.

Кобидо масажът действа върху нервната система, като оказва натиск върху акупресурните точки, с което би трябвало да се улесни дренажа.

 

Произходът на Кобидо

Тази масажна техника, която ви позволява да тонизирате кожата и „елиминира“ малките бръчки, води началото си  от петнадесети век, по-специално през 1472 г., когато по молба на императрица, Кобидо бил създаден, за да се опита да запази красота на владетелката. Ето защо Кобидо масажът се нарича още „масаж на вечната младост“.

 

Техниките на Кобидо

Този масаж има за цел да оксигенира кожата на лицето, тоест да подпомогне епидермиса да съхранява по-голямо количество кислород, което стимулира производството на колаген и еластин, които както знаем, са много важни за поддържане на еластичността на тъканите.

 

Кобидо се практикува чрез набор от различни техники, които, комбинирани помежду си, се грижат за врата, лицето и главата. Практикува се чрез внимателно манипулиране на кожата, притискане, огъване, прищипване с повече или по-малко енергия, както и чрез разтриване.

 

Масажът се извършва на няколко нива, т.е. подкожни тъкани, мускули и фасции. Кобидо масажните движения са разделени на два вида: бавни движения, които трябва да релаксират и силни и бързи, които трябва да стимулират кожата.

 

Кобидо масажът е усъвършенствана форма на мускулна стимулация на лицето и включва няколко мануални техники.

 

Състои се от няколко етапа:

 

 • Релаксираща, която е предназначена да отпусне мускулите и да ви доведе до състояние на релаксация с помощта на нежни заглаждащи движения.
 • Ръчно повдигане , т.е. силно и бързо месене, разтягане, прищипване и др. движения за стимулиране на кръвообращението и стимулиране на еластин и колаген.
 • Лимфният дренаж , т.е. тласкащите движения, трябва да помогнат за отстраняване на излишната вода и токсини.
 • Акупресура , т.е. натиск върху определени части на лицето, за да се стимулира работата на мускулите.
 • В професионален салон масажът обикновено отнема от 40 до 70 минути (90 минути, включително подготовката на кожата) и включва няколко елемента, включително отпускане на гърба, ръцете, главата и лицето с бавни и успокояващи движения.
 • По време на целия масаж терапевтът гали, пощипва и потупва кожата в уговорения ред. Прави се и шиацу масаж, т.е. натиск с палци, който трябва да действа върху меридианите на лицето (енергийните точки) и енергийната система на тялото. 

 

Ползите от Кобидо

Кобидо масажът преди всичко релаксира и действа отпускащо на нервната система. В резултат на това ефективно намалява ефектите от стреса, главоболието, безсънието и симптомите на умора.

 

Кобидо масажът, извършван на гърба и шията, облекчава мускулното напрежение и отваря дихателните пътища, което може да помогне например при проблеми със синусите или инфекции. От друга страна, техниката на акупресура, прилагана върху слепоочията и около ъглите на очите, може да облекчи болката в очите и да намали болката, свързана с напрегната челюст, например поради бруксизъм.

 

Най-важното предимство на Кобидо масажа е въздействието върху дълбоките слоеве на кожата. Благодарение на него кожата става по-стегната, по-здрава, а хранителните вещества, съдържащи се в козметиката, проникват в дълбочина, в резултат на което кожата става сияйна и красива.

 

Кобидо масажът дава резултати още след първата сесия под формата на гладка и тонизирана кожа. Тези резултати обаче изчезват доста бързо, затова се препоръчва масажът да се повтаря веднъж или два пъти седмично. Най-добре е веднага да си запишете час за пакет, например 5 или 10 сесии, а след това за поддържащи процедури на всеки 15 дни или веднъж месечно, в зависимост от вашите нужди.

 

 • отпуска напрегнатите мускули, врата и тила;
 • намалява мимическите бръчки и бразди;
 • забавя появата на преждевременни бръчки;
 • подобрява овала и контура на лицето;
 • подобрява тонуса на кожата;
 • осигурява по-интензивно подхранване на кожата;
 • премахва токсините, замърсяванията и мъртвите кожни клетки;
 • подобрява стегнатостта, благодарение на стимулиране на колаген и еластин
  ускорява регенерацията на клетките;
 • помага за намаляване на стреса и релаксира.

 

Има ли противопоказания за Кобидо?

 

Кобидо може да се отъждестви с истински естествен лифтинг, подходящ за всички типове кожа, който няма никакъв тип противопоказания. Не е болезнено, не оставя белези, както при хирургичен лифтинг, и позволява да се стимулира нервната система, да се активира отново лимфната и кръвоносната система и да се укрепят дълбоките мускули, без никакви негативни последици.

 

Цена на Кобидо масаж:

ПРОМОЦИИ

ПРОМОЦИИ ДО КРАЯ НА ЮНИ:

КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ НА ПРОМОЦИЯ  ПРЕЗ ЮНИ: